Manoussous Manoussakisin ohjaama kaksituntinen epookkielokuva Cloudy Sunday  nosti esiin toisen maailmansodan aikaisen saksalaismiehityksen myötä alkaneet Kreikan juutalaisten vainot. Elokuva muistuttaa Kreikkaa ajasta, jolloin maassa laillistettiin rotuviha, ja sillä oli juutalaisten taloudellista menestystä kadehtivien tavallisten ihmisten tuki.

Jorgos Skambardonisin Ouzeri Tsitsanis -romaaniin pohjautuva elokuva ottaa keskipisteekseen rembetiko-muusikko Vassilis Tsitsaniksen omistaman thessalonikilaisen ouzerian, missä tapaavat niin vastarintaliikkeen jäsenet kuin kollaboraattorit. Huolellisen, kaunistekoisen epookin lisäksi elokuva esittää keskeisenä draamanaan puusepänliikkeessä ja ouzeriassa työskentelevän työskentelevän kristityn pojan ja juutalaisen perhetytön vaikean rakkauden. Lievässä vanhakantaisuudessaankin elokuva toimii väkevänä muistutuksena tragediasta, mihin järjestäytynyt rasismi johtaa. Yksin Thessalonikin kaupungista natsit veivät tuhoamisleireille yli 46 000 juutalaista, alle 2000 palasi.