Esittely

Esittely

Miksi tämä blogi?

Koska oli aika. Aika oli sellainen, että oli ja on juttuja, jotka haluaisi tehdä, mutta joille ei ole julkaisijaa. Jotain oli siis tehtävä, siksi tämä blogi. Vuosia kestävä kritiikkien kirjoittaminen päivittäissanomalehteen yksioikoistaa kirjoittamista. Haen tämän blogin tekemisellä jo menettäneeksi uskomaani kykyä monipolvisempaan kirjoittamiseen kuin mihin sanomalehti tarjoaa mahdollisuuksia.

Eniten käsittelen elokuvia, olenhan elokuvakriitikko ja kulttuuritoimittaja, jonka ensimmäiset elokuva-arvostelut tulivat julki 1980-luvulla. Vaikka elokuvat ovat minulle tärkein taidemuoto, en anna sen rajoittaa mielenkiintoni kohteita, jotka voivat vaihdella tv-sarjoista kirjallisuuteen tai jopa kuvataiteen kaltaiseen kaunotaiteeseen.

Blogin nimi Unelmatehtaan varjossa on sekä luokittelu että ohjelmajulistus: Elokuvateollisuutta on tavattu kutsua unelmatehtaaksi, puhutaan sitten Hollywoodista tai kotimaisesta elokuvasta, jolla on ollut oma historiallinen suuruudenaikansa.

Hollywodin unelmatehtaan päätuotteet; Megatähtien kansoittamat jättimenestyksiksi alun alkaenkin laskelmoidut ajankulukkeet saavat määrättömästi tilaa muuallakin. Niistä en puhu vain siksi, koska kaikki muutkin tekisivät niin. Ei, vain näkökulma voi oikeuttaa minut kirjoittamaan blogimerkinnän James BondistaX-menistä tai muista senkaltaisista. Isoimman markkinametelin alle eli unelmatehtaan varjoon jäävillä pienemmän yleisön eli ns. laatuelokuvilla ja myös klassikoilla on periaatteessa aina tilaa blogissani.