Vain 43-vuotiaana kuolleesta amerikkalaisnäyttelijätär Natalie Woodista kertova dokumenttielokuva Natalie Wood: What Remains Behind tekee kaksi asiaa; Se muistuttaa mieliin hänen paljon avoimia kysymyksiä jättäneen kuolemansa, loisteliaalta näyttäneen hollywoodilaiselämänsä sekä ne elokuvat missä hän näytteli, ja joita voi aina katsoa uudestaan aikansa todisteina. Woodin kehitys miltei Judy Garlandin tavoin julkisuudessa kasvaneesta lapsitähdestä aikuiseksi näyttelijäksi on viimeisiä lukuja Hollywoodin  klassisen studioaikakauden historiassa joka lientyi uusien yleisön etsimiseksi Nicholas Rayn Nuoresta kapinallisen (1956) vuoden 1960 Rakkaudennälkäisten (All The Fine Young Cannibals), musikaalifilmatisointi West Side Storyn, 1961) ja Elia Kazanin Kuumetta veressä –elokuvan  (Splendor In The Grass, 1961) tapaisiin aikansa tapauksina markkinoiduilla teoksilla.

• • •

Woodin yksityiselämä oli vähintään yhtä pyörteistä, miltä hänen tähtivuosiensa aikakin näytti.  Elokuvan runkona on Woodin tyttären, Natasha Gregson Wagnerin pitkä haastattelu, jota on kuvitettu filmiklipein, perhevalokuvin, kotielokuvin ja jaksoteltu muilta haastateltavilta saatujen lausuntojen kanssa.  Elokuva on toteutettu pitkälti Woodin omaisten tieten, suostumuksella ja kontrollissa, ja kun äänessä ovat eniten perhe ja ystävät, niin tuleehan dokumenttielokuvaan vähän liikaakin myötäsukaisuutta. Elokuvaa katsoessa huomaa miettivänsä muidenkin 1960-luvulla kesken uransa kuolleiden taiteilijoiden mukana menetettyjä mahdollisuuksia. Myös Sharon Tate kuoli kesken nousukiitonsa. Natalie Wood: What Remains Behind ei vastaa siihen, olisiko Wood kyennyt jatkamaan uraansa 1980-luvulle teini-ikäisten yleisöjen, videoiden ja Tähtien sotien uuteen aikaan.

• • •

 Woodin ilmeisen tapaturmaisen kuoleman selvittely ja sillä spekulointi saa elokuvassa paljon tilaa. Silloinkin eniten äänessä on Woodin ensimmäinen ja viimeinen aviomies näyttelijä Robert Wagner. Loma-aikoja paljon kalifornialaisella Catalinan saarella viettäneellä perheellä oli tapana veneillä aina kun se oli mahdollista. Eräältä kesäiseltä veneretkeltä Wood ei enää palannut. Aviomies Wagner uskoi Woodin veneen kannella käydessään liukastuneen, pudonneen mereen ja hukkuneen. Kuoleman jälkeen Wagneria epäiltiin pitkät ajat osallisuudesta asiaan. Tapaus on antanut varsinkin amerikkalaisyleisölle pitkiksi ajoiksi aihetta arvailuihin ja salaliittoteorioihin. Elokuvan loppu rämettyy salaliittoteorioiden sivuamiseen ja hylkäämiseen sekä kädenlämpöiseen parhain päin selittelyyn siitä, kuinka ihmeellinen vainaja oli.

Natalie Wood: What Remains Behind

Ohjaus: Laurent Bouzereau.

Kesto: 1h 40 min.

Dokumenttielokuvassa haastateltavina mm: Richard Benjamin, Dyan Cannon, Robert Redford, Rochard Wagner, Mia Farrow, Elliott Gould, Natasha Gregson Wagner, George Hamilton.

Suoratoistoesitykset: HBO Nordic.