Katalonialainen elokuvaohjaaja Albert Serra, jonka edellisessä, Story of my Death -elokuvassa (2013) ikääntynyt Casanova tapasi Transilvanian-matkallaan kreivi Draculan, ei pelkää suuria aiheita, eikä  verkkaisuutta. Viimeisimmän  La Mort de Louis XIV –elokuvansa näyttelijöiksi Serra on palkannut ammattilaisia, eikä aiempien elokuviensa tapaan amatöörejä. Tällä kertaa Serra on hillinnyt itseään, ja  tarjoaa viittä minuuttia vaille kaksituntisen eikä suinkaan kahta ja puolta tuntia. Käytännössä elokuva on yhdessä huoneessa tapahtuva kamarinäytelmä, jossa hännystelijät, palvelijat ja merkkimiehet käyvät kukin vuorollaan tervehtimässä sängyssään kuolemaa tekevää kuningasta, jota Jean-Pierre Léaud uransa merkittävimpiin jäävässä roolissa. Hänelle on isketty päähän peruukki, joka saa hänet näyttämään pystyyn nostetulta puudelilta niinä harvoina hetkinä kun  majesteetti yrittää kävellä. Elokuva on  viipyilevä laatukuva isäntänsä poismenoa vavisten odottelevista palvelijoista. Léaud pitää elokuvan hämmästyttävän elävänä kuninkaan ysköstenkin sinkoillessa.